Gladys
Kundvagnen

Skötsel av ditt löshår/hårförlängning

 
 

 Skötselråd

Det är viktigt för dig som inte gjort extensions att veta hur du ska sköta dit löshår

När du skall sova med dina löshårextensions/weaving/microringar/clips och peruker

Lockigt hår är lite svårare att sköta eftersom att det lätt blir tovigt. Men vill du behålla håret snyggt kamma det mycket noga med bra skonsam borste (finns i salongen) och använd rikligt med balsamspray för daglig vård och skötsel. Vid säng gående tvinna/fläta* håret, på morgonen ta isär lockarna med fingrarna krama i balsamspray/lite olja. Behandlingen av lockigt hår är individuellt beroende på hur man vill att hårförlängning/weaving skall se ut. det är dock viktigt att du tvinnar håret och sätter upp det i en hög bulle på huvudet, på så sätt ligger du bara på ditt eget hår och ditt löshår håller sig fint. Eller gör  en stor  fläta så att håret inte tovar sig eftersom man rör på huvudet i sömnen och sliter då på håret.
Utsätt inte weaving/microringar fästena för saltvatten,alcohol,sulfatet och klorvatten. Detta kan leda till tovingheter/slitage

Skölj alltid löshåret extra noga eftersom inpackning,shampoo och balsam rester gör att man kliar mycket!

Det är bättre att inte ha produkter i fästerna.

DU ÄR ALLTID ANSVARIG FÖR DITT LÖSHÅR,HÅRFÖRLÄNGNING OCH PERUK 

 Vi på Gladys Hair AB rekommenderar produkter som vi har i salongen anpassade för äkta peruker. Använding av produkter utanför våra rekommendationer ansvarar vi inte för.

 

Daglig vård av dina extensions

Var noga med att dagligen reda ut håret se till att ditt eget hår inte snurrar sig runt löshåret och bildar tovor. Använd MYCKET glans/olje- och fuktgivande vårdprodukter så som glansspay, serum eller olja, speciellt i topparna. Undik att andvända gelé och spray. Undvik alla produkter på fästena. Tvätta helst hårförlängning/löshåret med bara hårinpackning/bra balsam på längderna och shamponera ditt eget hårbotten. Skip  shampoo på själva löshåret eftersom det  bara sliter mer eftersom schampoo är slitmedel.

Börsta alltid  slät löshåret innan du blöta det och tvätt neråt utan att gnugga.
Plattång och locktång går att använda (ej på blött hår). Använd med måtta och använd värme skydd. Undvik hög värme på/microringar,vaxet,det kan blir förstörd/smälta. Det går bra att torka håret med hårtork då och då men låt det helst självtorka. Undvik hög värme .

 Färgningar/ permanent / toningar eller kemiskt behandling av löshåret rekommenderas inte!!!!  görs på egen risk(Gladyshair&cosmetics ansvarar ej för resultatet!).

Var noga med att borsta håret . Alla bra produkter som passar till löshår och hårförlängningar finns hos oss. Köp produkter som vi garanterar passar löshåret. Du som kund är själv  ansvarig för ditt eget löshår, och hur du sköta det.

 

Glöm inte att tänka på

Det finns många produkter för hårskötsel i handeln, men använd inte vilka produkter som helst på löshåret. Om du vill prova någon produkt på löshåret bör du först testa enbart på en slinga, för att undvika att hela håret blir förstört. Generellt gäller det att undvika kladdiga produkter såsom vax, hårpomada och gelé som torkar in i håret samt alkoholbaserade styling produkter. Även om det är äkta löshår så tål det inte vad som helst, eftersom håret tvättats, blekts, färgats och ev permanentats innan det kan säljs i butik. Avänd alltid produkter som ger extra fukt eftersom det är äkta fibre. Tänk på att allt du gör med håret gör du på eget ansvar. Rådgör med oss om vilka produkter passar bra till löshåret/hårförlängningen/peruker. Äkta peruker sköts med extra bra produkter balsam,inpackning och oljor eller glans spray rekomenderas. Produkter som säljs ute på varuhus;mataffärer och salonger som inte syssla med löshår, är anpassade till egna håret,INTE löshår därför rekomenderar vi att köpa rätt produkter hos oss i salongen för att vara 100% att löshåret håller som utlovat.

Syntet peruker sköts på enklare sätt eftersom fibre är av 100% syntet. Det är stor skillnad på äkta peruk och syntet. Äkta hår känns mer som sitt eget hår och beter sig som eget,det är mjukare mot  huden också.  Äkta peruk är mer formbar och kan varieras på olika sätt till ex lockas,fönas och plattas,medan syntet är mer stel och oformbart,därför svårt att ändra stilen på det och livslängden på syntet peruk är mycket kortare.

Hos frisören...

Äkta löshår skall tvättas och eventuellt behandlas med balsam innan det blir fastsatt i håret på kunden. Eventuella färgrester och slaggprodukter tvättas då bort från när löshåret tillverkades. När håret ligger på en sk trens, på engelska Wefted, innebär det att hårtofsen är dubbelvikt någon centimeter och fastsydd med en maskin så att det får ett gardinliknande utseende. Denna sk trens kan variera i olika längder och hårkvaliteter.Vid tillverkning av löshår, blandas hår från olika källor till rätt längder varför man får ett varierat antal tjocklekar på varje trens. Det är därför viktigt att man kollar igenom att sömnen håller kvar håret ordentligt eftersom de finare hårstråna har en tendens att glida igenom sömmen. Om sömmen skulle vara lite lös eller ojämn kan man förstärka den genom att göra en extra sömn eller lägga på lim (ej vattenlösligt) på trensspåret innan det blir fastsytt i håret på kunden. I annat fall är risken stor att både håret och arbetet med håruppsättningen går förlorad. (OBS!!!Detta är det enda sättet VI rekommenderar att använda lim på ALLTSÅ inte på något sätt limma i det egna håret)Då håret är uppsatt på kunden är det viktigt att kunden sköter om sin hårförlängning/extensions noga eftersom minsta feltvätt eller behandling med fel sorts produkt kan leda till att håret förstörs. !Använd alltid extra oljebehandling

 

Du kan ringa och boka in en tid hos oss för kostnadsfri konsultation. Vid hårförlängning/konsultation ingår utprovning av hår och hår och hur mycket du önskar sätta in. Du kan även då få ett pris av vad det kommer att kosta, och du som kund kan berätta om det är något vi behöver veta,är man känslig i hårbotten borde man tala om under konsultation eller annat av intresse som kan påverka resultatet.

Vi rekomenderar att om du vill tar bort ditt löshår att ALLTID kommer tillbaka till oss för att vara 100% säkert på ditt egna håret blir inte skadad under borttagning! vi ansvarar då på ditt hår! MEN INTE OM  tar bort själv eller anlita någon annan så finns det risk att egna håret kommer till skada eftersom det är lätt hänt att klippa egna håret under borttagningen,eller med fel verktyg.

 

 

 

Ring vardagar mellan kl kl 10.00 och 16.30,
tel 08-26 99 03.

Välkommen!

 

 

 

 

 

New layer...
New layer
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
New layer...
Senaste nytt
Bästa löshår för dig som är kräsen färg 1B lätt vågigt efter tvätt
Läs mer »
Star är en kort och snygg peruk med slingor
Läs mer »
Mega thick growth oil Hjälper håret att blir tjockare
Läs mer »
Argan olja ,Argan hår mask och Argan schampo
Läs mer »